het Brandrode rund

Brandrode runderen zijn een kleurvariant van het Maas-, Rijn – en ijzelvee(MRIJ)

Dit ras werd vroeger veel gehouden in het Hollandse rivierengebied. De Brandrode runderen zijn te herkennen aan hun unieke aftekening en een diep donkerrode of bruinrode kleur. Aan de kop en aan de poten neigt de kleur meer naar zwartachtig rood. Vandaar de naam brandrood. Brandrode runderen hebben groot en deels een witte kol op hun hoofd, een witte buik, witte sokken, en een witte staart pluim. Ze zijn robuust, sober, sterk en hard.

Onze Brandrode runderen lopen het grootste deel van het jaar los in ons kruidenrijk grasland, van ons weidevogel gebied in de fraaie Bovenkerkerpolder.

De wintermaanden staan de runderen op stal. De meeste van hen zijn door ons zelf gefokt en met een eigen stier wordt er voor voldoende nageslacht gezorgd. 

Kom gerust eens een kijkje nemen om de koeien te bewonderen. Aan het einde van de zomer 2020 gaan er een aantal naar een kleinschalig slachthuis. Dit voor het welzijn van het rund en komt de kwaliteit van het vlees ten goede. 

Het vlees komt dan vacuüm verpakt, en voorzien van label en datum ect. Weer terug en daarna wordt het in ons winkeltje verkocht.

Als u van eerlijk en lekker vlees houd dan is dit vlees echt iets voor u!

Inmiddels is ons winkeltje geopend.

Openingstijden:
Dinsdag,donderdag en vrijdag: 13.00 – 17.00
Zaterdag: 10.00 – 16.00