Zorgboerderij

Zorgboerderij Willemshof biedt dagbesteding aan ouderen, en mensen met een beperking, die ondersteuning kunnen gebruiken om hun dag in te vullen. Door de landelijke omgeving en gemoedelijke sfeer zullen zij zich snel bij ons thuis voelen.

Wie zijn wij:
Wij zijn Marcel, Sylvia, Sebastiaan en Romy van Wees. Met het gezin de trotse eigenaars van Stalhouderij /Boerderij Willemshof, met de nieuwe tak (zorgboerderij) sinds mei 2021.

Zorgboerderij:
Een deel van onze koeienstal welke niet meer in gebruik is, hebben wij verbouwd naar een groepsruimte als dagbesteding. Hier ontvangen wij ouderen, gehandicapten / andere zorg vragende doelgroepen. Vanuit de groepsruimte kunt u een blik werpen in de koeienstal.

Ons Doel:
De dagopvang is bedoeld om de mantelzorgers te ontlasten en deelnemers hun eigen welbevinden te vergroten. Waardoor een definitieve opname in een instelling voorkomen, dan wel uitgesteld kan worden.
Deelname aan activiteiten is op basis van persoonlijke voorkeur. Sommige deelnemers vinden het alleen al prettig om rond te lopen op de boerderij, te genieten van de beesten, tuin en landelijke omgeving, terwijl andere deelnemers graag helpen met het bereiden van de warme maaltijd. Niets moet, alles is bespreekbaar!
Het is het belangrijkste dat de deelnemer zich prettig voelt en een leuke dag heeft.

Activiteiten:
Het is niet ons doel om zoveel mogelijk activiteiten te doen, het is vooral belangrijk dat de deelnemer zich prettig en nuttig voelt, en dat men gezelligheid heeft van elkaar. Het samen activiteiten doen en samen warm eten draagt hieraan bij.

Buiten activiteiten:
– Paarden aaien/borstelen
– Duofietsen
– Straat vegen
– Genieten van buiten zijn en de omgeving
– Groentetuin/planten verzorgen

Binnen activiteiten:
– Zorgen voor de koffie/thee
– Afwassen en afdrogen
– Strijken of was opvouwen
– Piano spelen
– Appels schillen voor de appelmoes
– Groente schoonmaken
– Koken
– Zingen
– Knutselen
– Spelletjes doen
– Bewegingsoefeningen
– Lezen
– Zingen

Geïnteresseerd?
Voor het aanvragen van dagbesteding kunt u terecht bij een WMO locket in uw gemeente, daar kunnen ze u verder helpen met de aanvraag voor dagbesteding op onze zorgboerderij.

Wilt u eens een kijkje komen nemen op onze zorgboerderij?
Maak dan een afspraak met Sylvia of Romy van Wees, Wij leiden u graag rond.

Let op! Alleen op afspraak

Contact:
Sylvia van Wees: 06-13320540
Romy van Wees: 06-30322729

Openingstijden:

Maandag 9:00 – 16:00
Dinsdag 9:00  – 16:00
Donderdag 9:00 – 16:00
Vrijdag 9:00 – 16:00

* inclusief reistijd naar onze boerderij